skip to Main Content
+36 72 671 333 stim@stim.hu Nyitvatartás: H-Sz, P: 9-16, Cs: zárva Szo: 9-12 óra 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

Bemutatom Fibionáccsi-lányt!

Ő itt Fibionáccsi-lány!

fibonacci-lany-alap

A STIM Ékszer üdvöskéje

Fibionáccsi lány, 2021 januárjában született.
Emlékszem, azon az éjjelen nem tudtam aludni, akkor hullott le 2021 első hava, vakító fehéren szikrázott miden. Talán ez is oka volt annak, hogy nem jött álom a szememre, de volt még egy tényező is. Azokban a napokban, részt vettem egy marketinges kihívásban, ahol vicces, kedves mém jellegű posztokat kellett készítenem. Sok hasonló posztot megnéztem, és volt egy típus, ami nekem nagyon megtetszett. Ezek a végtelenül egyszerű, groteszk mém figurákkal elmesélt poénok voltak. Én nem szeretettem volna azokat a figurákat használni, bár hozzá teszem lényegesen egyszerűbb dolgom lett volna. Inkább kitaláltam egy saját figurát. Ő lett Fibionáccsi-lány.

A neve

Fibionáccsi! Igen, így ahogy mondom. Gondolom sokan a fejükhöz csapnak, ez mennyire béna!
Hosszú évek óta foglalkozom szakrális geometriával.

fibonacci-spiral

Az egyik legfontosabb elem a szakrális geometriában a Fibonacci-számok. (A nulladik eleme 0, az első eleme 1, a további elemeket az előző kettő összegeként kapjuk: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34… de erről majd még később írok.) A lényeg, hogy lehetett volna a lány neve Fibonacci-lány is. Miért nem lett? Mert nem szeretném, ha bárki azt gondolná, hogy itt száraz matematikai dolgok várnak rá. Ezért elrejtettem a nevében, sokunk kedvenc sorozatának a Jóbarátok egyik karakterének nevét. Aki őszinteségével, ártatlanságával, spirituális nézeteivel sok szívbe belopta magát.

Szóval, Phoebe Buffay alakját is segítségül hívtam a név megalkotásában. Végül, hogy miért fonetikusan írom? Végtelenül egyszerű, mert magyar vagyok és magyaroknak szánom a mondandómat.

A külseje

Az éjszaka után, neki láttam megrajzolni őt. A Magyar Népmesék világát nézegettem, az okos királylány alakja megihletett. Arcának rózsái egy-egy élet mag motívum. Copfjai pedig 2 Fibonacci számsorból rajzolható, arany-spirál. Nem volt célom a tökéletes forma létrehozása, így összecsapottnak is tűnhet a megjelenése, a lényeg benne van.

fibonacci-lany-alap

Januárban szinte minden “mémes” post-om képén szerepelt Fibionáccsi-lány számos arcával:

fibionacci-lany-arcai

Küldetése

Ő egy kedves, barátságos lány, aki nyitott a világra.
Talán elsőre butuskának tűnhet, de van, hogy őszinteségével zavarba ejtően elgondolkodtat.
Elsőre, csupán ennyit gondoltam neki, de lehet, hogy több van benne. Lehet, hogy ez az figura sokunkat megszemélyesít? Majd meghozza az idő… 🙂

 

About The Author

Szabóné Tóka Ivett Mária

Aranyműves-ötvös, zománcozott díszműtárgy készítő, ékszer becsüs. 2008 óta saját vállalkozásában dolgozik a STIM Ékszerben. Egyedi, és kis szériás arany és ezüst ékszerek készítésével foglalkozik. Közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik  ékszer felújítás és javítás területén is. Hitvallása szerint, legszívesebben plusz jelentéstartalommal bíró ékszereket szeret alkotni. Közel áll hozzá a spirituális, holisztikus szemlélet. Amennyiben kérdése lenne, keresse személyesen Pécsváradon, emailben a stim@stim.hu –címen vagy Facebookon.

 

Back To Top