skip to Main Content
+36 72 671 333 stim@stim.hu Nyitvatartás: H-Sz, P: 9-16, Cs: zárva Szo: 9-12 óra 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

Arany, ezüst (alapanyagok, tört arany,- ezüst)

Milyen termékekkel foglalkozik a STIM Ékszer?

A STIM Ékszer fő profilja arany és ezüst ékszerek gyártása, de ezen kívül javítással és más gyártók által gyártott arany, ezüst és bizsu ékszerek kiskereskedelmi forgalmazásával is foglalkozik. Továbbá megtalálhatóak nálunk hazai és külföldi forrásból beszerzett nyers és csiszolt ásványok.

Mi az a fémjel és mi az a névjel/mesterjel?

Az ékszerben két féle jelzésnek kell államilag szabályozottan szerepelni. Egyik a fémjel, amelynek rajzolatából kiolvasható az ékszerkészítésnek évre behatárolható időpontja, a helye országra szűkítve és az anyag finomsága. Ez a jelzést az állam által működtetett Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály üti az ékszerbe.

A másik jelzés a névjel/mesterjel. Ezt az ékszerkészítő és a Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály is beütheti a fémjel mellé. Ez a jelzés megmutatja, hogy ki készítette az ékszert illetve a külföldről behozott daraboknál, hogy ki az importőr. Ez lehet betű, szám és egyszerű ábra is. A STIM Ékszer névjele a STI.

Ennek a két jelnek együttesen kell szerepelni, ahhoz hogy ma Magyarországon értékesíteni lehessen egy ékszert. Ezek a jelzések garanciák, mind a készítő, mind a vásárló számára!

Törtaranyat, törtezüstöt beszámítanak?

Igen, van lehetőség hozott anyag beszámításra. Ez minden esetben úgy történik, hogy ön elhozza, eljuttatja hozzám tört anyagot, ezt én megvizsgálom és az aktuális törtarany átfolyam segítségével (ami napi szinten változhat) kiszámolom az összeget, melyet az elkészült ékszer/ek árából le tudok vonni. Ha kevesebb az új ékszer ára, akkor Ön dönti el, hogy választ még valamit abban a fennmaradó értékben, vagy kevesebb anyagot hagy nálam, ami fedezi az újnak az árát, vagy akár lehetőség van arra, hogy felvásárolom Öntől.

Hozott anyagból is dolgozik?

Nem, sajnos erre gyártástechnológiai okok miatt nincs lehetőség. Ellenben a hozott anyagának értékét, legyen az ezüst vagy arany, be tudom számítani az új ékszer árába.

Milyen anyagokból választhatok a STIM Ékszernél, ha készítettek?

Aranyból és ezüstből készítem az ékszereket.

Van különbség a 14- és 18 karátos arany között?

Igen, jelentős a különbség, nem csak árban, de hordhatóság szempontjából is. A szín tiszta arany egy rendkívül puha fém, melyet ötvöző anyagok (réz, ezüst, palládium stb.) segítségével tesznek keményebbé, ellenállóbbá, hordhatóbbá. Attól függően, hogy hány százalékban tartalmaz színaranyat az ötvözet, ma Magyarországon 4 féle ötvözetből készülhetnek ékszerek:

916 ezredrész = 91,6 % = 22 karát
750 ezredrész = 75,0 % = 18 karát
585 ezredrész = 58,5 % = 14 karát
375 ezredrész = 37,5 % = 9 karát

Mit javasol, hány karátos aranyből készüljön az ékszerem?

Én a 14 karátos ötvözetet javaslom, mert ellenállóbb és anyagilag is elérhetőbb. Természetesen, külön kérésre készülhet 18 karátos aranyból is az ékszer.

Drágább a fehér arany a sárgánál?

Nem, hiszen az arany tartalom aránya ugyan annyi egy 1grammos fehérarany és egy egy ugyan olyan súlyú sárga arany esetében is. A fehér szín nem az arany tartalom változásával érhető el, hanem az ötvöző anyagok arányának eltolásával.

Milyen színű aranyból készülhet az ékszerem?

Szín alapján háromféle arany ötvözetből lehet választani: sárga-, fehér- és vörös/rozé arany.

Miért jobb az arany a nemesacélnál?

Nem jobb, csupán más. A nemesacél, a vas egy speciálisan ötvözött változata. A különleges összetételnek köszönheti, hogy rozsdamentes, színtartó, kopásálló és savakkal szemben is jó reagál, ezek a tulajdonságok teszik lehetővé az orvosi felhasználását, ugyanis nem vált ki érzékenységi reakciót az emberi szervezetből. Ékszerként is jól működik ez az alapanyag. Hátránya, hogy ha esetleg a felülete valamilyen bevonatot kap, az egy idő után óhatatlanul kopni kezd róla. Gyártás szempontjából, is jelentős a különbség, egy hagyományos ötvös műhely nem rendelkezik a megmunkálásához szükséges gépparkkal, emiatt csak specializálódott műhelyekben készülnek nemesacél ékszerek.

Fémérzékeny vagyok, hordhatom a STIM Ékszernél vásárolt ékszert?

A STIM webáruházban elérhető ékszerek, aranyból és ezüstből készültek, ha ezekre az anyagokra korábban nem tapasztalt érzékenységet, akkor ezekkel sem lesz probléma.

Ékkövek (cirkónia, gyémánt és egyéb drágakövek)

Milyen kövekből válaszhatok egyedi megrendelésemnél?

A mesterséges cirkóniától, a természetes gyémánton át a színes drágaköveken (zafír, smaragd, rubin, topáz, akvamarin) keresztül bár mit választhat.

A webáruházban kapható ékszerek kövei változtathatók?

Ez az adott terméktől függ. Sok esetben megoldható a csere, akár más típusú kőre, kisebbre-nagyobbra, vagy más formájúra. Ezt azonban csak a választott ékszernél tudom pontosan megítélni. Emiatt, kérem vegye fel velem a kapcsolatot, vagy látogasson el az üzletbe, hogy meg tudjuk beszélni.

Mi az a Mohs-skála?

A Mohs-skála az ásványok karcolási keménységének jellemzésére használatos 10 fokozatú skála. Lényege, hogy minden nagyobb sorszámú ásvány karcolja az előtte álló, nála kisebb sorszámúakat.

Mi a gyémánt?

A gyémánt a bolygónk legáhítottabb ásványa. Ez rendkívüli fizikai és kémiai tulajdonságai miatt lehetséges. Szabályos kristályrendszerrel épül fel, 2,4es a fénytörésmutatója és a Mohs-skála 10-es keménységi fokán áll. Ezeket a tulajdonsággokat kihasználva csiszolással pazar szépségű ékköveket tudnak létrehozni. A gyémánt árát a 4C határozza meg, ez a 4 fő minőségi tulajdonságokat meghatározó rendszer: a szín (colour), a tisztaság (clarity), a súly (carat) és a csiszolás (cut).

Mit jelent az, hogy briliáns és brill?

A briliáns egy csiszolási forma, mely 32+24=56, esetleg +1 fazettából áll, és megfelelő fénytörést biztosít a kőbe belépő és kilépő fénynek. A briliáns szót, gyakran rövidítve csak brillnek nevezik, ez sem a gyémántot jelöli. Briliáns/brill csiszolással gyémánttól kezdve egyészen a cirkóniáig, sok követ lehet csiszolni, így lehet például briliáns gyémánt, és brill cirkóni is.

Mi az a cirkónia?

A cirkónia egy mesterségesen előállított úgynevezett műtermék, első sorban azért hozták létre 1977-ben, hogy a gyémántot helyettesítsék vele. Jóval olcsóbb, de szépsége, 2,1es fénytörésmutatója, mohs-skálán 8,5 keménysége közelít a gyémántéhoz. A szívárvány minden színében készül, de a legáltalánosabban használt az ún. fehér vagyis az átlátszó. Csiszolási formája is széles skálán mozog, az egyszerű kerektől a bonyolult csillag formáig sok féle lehet. Keménysége lehetővé teszi, hogy mindig foglalásos módszerrel kerüljön az ékszerekbe, vagyis a nemesfémbe illesztve, anyag rádolgozással van rögzítve, bármi ragasztóanyag nélkül.

Mi a különbség a gyémánt és a cirkónia között?

A gyémánt a bolygónk legáhítottabb ásványa. Ez rendkívüli fizikai és kémiai tulajdonságai miatt lehetséges. Szabályos kristályrendszerrel épül fel, 2,4es a fénytörésmutatója és a Mohs-skála 10-es keménységi fokán áll. Ezeket a tulajdonsággokat kihasználva csiszolással pazar szépségű ékköveket tudnak létrehozni.

A cirkónia egy mesterségesen előállított úgynevezett műtermék, első sorban azért hozták létre 1977-ben, hogy a gyémántot helyettesítsék vele. Jóval olcsóbb, de szépsége, 2,1es fénytörésmutatója, mohs-skálán 8,5 keménysége közelít a gyémántéhoz. A szívárvány minden színében készül, de a legáltalánosabban használt az ún. fehér vagyis az átlátszó. Csiszolási formája is széles skálán mozog, az egyszerű kerektől a bonyolult csillag formáig sok féle lehet.

Láthatjuk, hogy mindkettő alapanyag nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik, ékszerben nagyon látványos hatás érhető el velük. Mikor egy ékszer elkészül, egy laikus számára észrevehetetlen a különbség, az idő viszont megmutatja az eltérést. Egy gyémántkő fazettaélei évek múlva is élesek, a cirkónai, ha sok külső hatás érte, megkopik. A gyémánt, ha szennyezett az ékszer, akkor is ragyog, míg egy cirkóni szinte láthatatlanná válik egy ilyen ékszerben.

Mi a különbség cirkónia és a strassz között?

A cirkónia egy mesterségesen előállított úgynevezett műtermék, első sorban azért hozták létre 1977-ben, hogy a gyémántot helyettesítsék vele. Jóval olcsóbb, de szépsége, 2,1es fénytörésmutatója, mohs-skálán 8,5 keménysége közelít a gyémántéhoz. A szívárvány minden színében készül, de a legáltalánosabban használt az ún. fehér vagyis az átlátszó. Csiszolási formája is széles skálán mozog, az egyszerű kerektől a bonyolult csillag formáig sok féle lehet.

A strass egy üveg változat, amelyet szilícium-dioxidból, ólom és különböző sók hozzáadásával, összeolvasztva gyártanak. Fénye, főként, ha egy alsó foncsor réteggel is el van látva, nagyon magával ragadó. Ridegsége miatt viszont foglalásra alkalmatlan, ezért csak ragasztva lehet rögzíteni az ékszerebe. Ezek a kristályokat leggyakrabban divatékszerekbe kerülnek. Színe és csiszolási formája nagyon változatos.
Swarovski márkanév alatt szereplő kristályokat, az különbözteti meg a többitől, hogy egy speciális lézertechnikával vágják a fazettákat. Amitől magasabb szintre emelik az ólomkristály színjátszó ragyogását. A Swarovski cég, ugyan ezzel a vágási technológiával, már gyárt cirkóniákat is.
A STIM Ékszer műhelyében, lehetőség van választani Swarovski kristály, Swarovski cirkónia, és cirkónia köszött.

Mit jelent az, hogy a kő foglalva van?

A STIM Ékszer műhelyében leggyakrabban foglalással kerülnek a kövek az ékszerbe. Ez azt jelenti, hogy speciális foglaló szerszámok segítségével, nagy odafigyeléssel, egyesével kialakításra kerül a kövek számára a megfelelő hely, majd miután a beillesztés megtörtént, ezután a nemesfém anyagának rádolgozásával stabilan rögzülnek az ékszerbe. Ennek a technológiának köszönhetően, a kövek tartósan az ékszerben maradnak, ha csak nem éri az ékszert erőszakos behatás, deformáló erő.

Egyes kövek (opál, gyöngy, gyöngyház… stb.) az alacsony keménységük, adott esetben nagy ridegségük miatt, nem alkalmazható a foglalás eljárása, így ezeket a kialakított foglalatba, csak ragasztással lehet rögzíteni.

Nem fog kiesni a kő az ékszerből? Mi van, ha mégis?

A foglalt kövek nem esnek ki, hiszen a kövek helye szakszerűen van kialakítva, a rádolgozott anyag segítségével, pedig biztonságosan rögzítve vannak. Ezért azokra garanciát vállalok. A garancia igény nem érvényesíthető, ha az ékszert erőszakos behatás, deformáló erő (ütés sérülés) éri.

Hozott követ fel lehet használni a készülő ékszerhez?

Amennyiben a hozott ékkő megfelelő állapotú, akkor igen, van rá lehetőség.
De semmilyen garanciát nem tudok vállalni a későbbiekben rá.

Ékszerek

Melyik tartósabb a fényes vagy a matt felületű? Melyiket válasszam?

Az arany, az ezüst mind puha fém, így a használat során is sérülhetnek, elég egy másik fém felületet (kilincset, evőeszközt egy gyűrű esetében) megfogni és már apró szinte láthatatlan karcok jelennek meg a felületen, majd minél több ilyen apró karc van egy ékszeren annál mattosabbnak tűnik. Így fordulhat elő, hogy egy eredetileg fényes felület mattá válik a használat során, a mattírozott felület mikrobarázdái pedig elsimulnak az apró ütések hatására. Ennek fényében érdemes az a felületet választani amelyik közelebb áll a stílusunkhoz. Az ilyen, normál használatból eredő változást, Felület garancia BySTIM-keretén belül, évente egyszer ingyen korrigálok.

Mennyibe kerül a legolcsóbb karikagyűrűpár?

Ezüstből már akár 10 000 Ft-tól lehet, aranyból pedig 100 000 Ft-tól lehet venni. Ezek csak iránymutató számok, kérem vegye fel velem a kapcsolatot személyesen (STIM Ékszer, Pécsvárad, Kossuth L. u. 10.), vagy elektronikusan a Kapcsolat menüpont alatt.

Miért nem tartanak készleten karikagyűrűt?

Minden jegyespár igénye más és más, azért minden darab egyedileg készül el.

Lehet gravírozni az ékszerbe?

Igen, minden 3 mm-nél nagyobb felületen megoldható, legyen az gyűrű belső vagy más felület. A részletekről érdeklődjön személyesen (STIM Ékszer, Pécsvárad, Kossuth L. u. 10.), vagy elektronikusan a Kapcsolat menüpont alatt.

Lehet vésetni az ékszerbe?

Igen, minden 3 mm-nél nagyobb felületen megoldható, legyen az gyűrű belső vagy más felület. A részletekről érdeklődjön személyesen (STIM Ékszer, Pécsvárad, Kossuth L. u. 10.), vagy elektronikusan a Kapcsolat menüpont alatt.

Van lehetőség egyedi tervezére? Hogyan tud segíteni nekem, hogy minél jobban el tudjam képzelni az elkészülő ékszert?

Igen, van lehetőség rá. Ön fordulhat hozzám bátran egyedi ötleteivel, közösen meg tudunk beszélni minden részletet. Egy megközelítőleges ötlettel érdemes hozzám fordulni. Ha nincs ilyen akkor azt javaslom, hogy böngésszenek egy kicsit, az internet hatalmas hálózatán és ha látnak egy ékszeren egy olyan részletet, ami láttán megdobban a szívük, akkor azt mutassák meg nekem. Ezek az apró részeltek segítenek abban, hogy az elkészülő egyedi darab minél tökéletesebben kielégítse az elvárásokat. Ha ezek az ötletek megérkeznek hozzám, vagy digitálisan, vagy személyesen az üzletben, akkor megkezdődhet a munka.

Hogyan tud segíteni nekem, hogy minél jobban el tudjam képzelni az elkészülő ékszert?

Amikor megszületett a végleges terv, előfordul, hogy mégsem 100%-ig biztos a megrendelő a döntésében. Ebben az esetben van lehetőség arra, hogy lemodellezem ezüstből vagy viaszból a tervet, hogy felpróbálható legyen, és még módosíthassunk a végleges elkészülése előtt.

Milyen ékszereket tudok azonnal vásárolni?

A webáruházban csak készleten lévő ékszerek szerepelnek, így ezeket azonnal meg tudja vásárolni, és legkésőbb 72 órán belül átveheti postai úton. Ha személyesen ellátogat a STIM Ékszer üzletbe (Cím: Pécsvárad, Kossuth L. u. 10.) akkor még előbb.

Ujj és gyűrűméret

Mit tegyek, ha nem lett jó a gyűrű mérete?

A STIM Ékszernél vásárolt gyűrűkön minden esetben díjmentesen végezzük el a méretre igazítást, csak, a tágítás esetén beépített plusz anyagot kell fizetni. Ez a Méretgarancia BySTIM csak a vásárlást követő 1 hónapban érvényes.

Hogyan derítsem ki a párom ujjméretét?

Legoptimálisabb eset, ha hölgynek van egy olyan gyűrűje, amely biztosan jó arra az ujjára, amelyre az új gyűrűt szeretné, és azt el tudja hozni hozzám az üzletbe, ahol én pontosan le tudom mérni.

Ha nincs arra lehetőség, hogy hozzám eljusson a gyűrű, akkor vonalzóval, jobb esetben egy tolómérő segítségével házilag kell lemérni a gyűrű belső átmérőjét. Ilyenkor viszont ügyelni kell arra, hogy a gyűrű ne legyen deformált, mert akár több méretet is tévedhetünk miatta.

Előfordulhat, hogy a hölgy nem hord gyűrűt, ebben az esetben érdemes bevonni a egy barátnőt, vagy édesanyát, aki viccesen, valamilyen jó sztorival felpróbáltatja a saját gyűrűjét a hölgy ujjára, így ha az nem is volt jó méretben, már van egy viszonyítási alapunk. Így szinte biztos, hogy nem lesz tökéletes a méret, de a méretgaranciával, az átadás után is méretre tudom igazítani a gyűrűt, természetesen ingyen.

Melyik kézen viseljük az eljegyzési gyűrűt?

Az eljegyzési gyűrűt hagyományosan a bal kéz gyűrűsujjára húzzuk. Régen úgy tartották, hogy ebből az ujjunkból egy ér tart a szívhez, amit a ”Szerelem Vénájának” neveztek.

Melyik kézen viseljük házasságkötés után az eljegyzési gyűrűt?

Leánykéréskor, eljegyzés alkalmával, ha csak a hölgy kap eljegyzési gyűrűt (általában egy egyköves un. soliter gyűrűt) azt a bal kéz gyűrűs ujján viseli. Ez az esküvő napján átkerül a jobb kéz középső ujjára a karikagyűrű mellé, vagy marad a bal kéz gyűrűs ujján. Van olyan menyasszony, aki a mind két gyűrűt a jobb kéz gyűrűs ujjára hordja, ez nem minden esetben kényelmes és a gyűrűk korai kopását eredményezheti.

Ha karikagyűrűvel pecsételik meg az eljegyzést, abban az estben mind két fél a bal kéz gyűrűs ujján viseli azt, és az esküvő alkalmával mindkettőjüknél átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára.

Melyik kézen viseljük a karikagyűrűket?

Ha karikagyűrűvel pecsételik meg az eljegyzést, abban az estben mind két fél a bal kéz gyűrűs ujján viseli azt, és az esküvő alkalmával mindkettőjüknél átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára.

Melyik ujj méretére készüljön a jeggyűrű/karikagyűrű?

Ezt leginkább a jegyben járás hossz határozza meg, mert ha rövid ideig tart, akkor érdemes már eleve a végleges méretű gyűrűt választani. Így nem kell az esküvő előtt méretre igazíttatni, hiszen a jobb és bal kéz ujjai szinte minden esetben eltérő méretűek. A többet használt kézen lévő ujjak rendszerint erősebbek/nagyobb méretűek.

Határidők, fizetés, szállítás, egyéb

A webáruházban lévő termékeket van mód élőben is megnéni?

Igen, személyesen megtekintheti és felpróbálhatja a webáruházban lévő termékeket a STIM Ékszer üzletben. Cím: Pécsvárad, Kossuth L. u. 10.

A Facebook oldalán milyen ügyben kereshetem Önt?

Facebook oldalamon, és minden más digitális csatornán bátran kereshetnek, amint időm engedi, válaszolok minden megkeresésre.
Egyben szívesen fogadom a Facebook oldalamon az egyéb jellegű kérdéseket, meglátásokat, véleményeket, történeteket/képeket a lánykérésről vagy az esküvőről.

Mennyi idő alatt vehetem át leghamarabb a webáruházból kiválasztott ékszert?

Legkésőbb 72 órán belül átveheti postai úton. Ha személyesen ellátogat a STIM Ékszer üzletbe (Cím: Pécsvárad, Kossuth L. u. 10.) akkor még előbb.

A méretkorrekció, az éves karbantartás elvégzése miért egy hetet vesz igénybe?

A műhelyemben zajló gyártási folyamatokhoz, egyéb feladatokhoz ilyen ütemben tudom beilleszteni ezeket a munkákat.

Mennyi időt szánjak a tervezésre/megbeszélésre?

A tervezési munka, ha személyesen történik nálam az üzletben, érdemes rászánni minimum 1-1,5 órát. Ez az idő kitolódhat, ha egy karikagyűrű párról van szó. Mert olyankor két ember igényeinek kell majd megfelelnie az elkészülő ékszereknek, ez viszont sok megbeszélést, kompromisszumot jelent. Ha az online térben tudunk csak kommunikálni, akkor a ráfordított idő nőhet.

Mennyi idő alatt készül el egy egyedi ékszer?

Nagyjából 6-8hét, mert amikor Ön megérkezik hozzám és egyeztettünk, ezután lehetséges hogy modelleznem szükséges, majd újabb megbeszélés. Aztán nekem be kell hozzá szereznem az alapanyagokat. Ezt csak Budapesten tudom megtenni, ezeken a napokon nem tudok az ügyfeleim rendelkezésére állni, így nagyjából 2 hetente utazom. Majd leghamarabb újabb két hét múlva tudom az elkészült ékszert ismét Budapestre vinni fémjeleztetni.

A weboldalon feltüntetett árak pontosak?

A gyűrűk esetében tájékoztató jellegű árak vannak feltüntetve webáruházban, mert a gyűrűk súlya mérettől függően változik, emiatt az áruk is módosul. Ha kiválasztotta a gyűrűt és szeretné megtudni a végleges árát, keressen kérdésével a Kapcsolta menüpont alatt és az ön méretével kiszámolom a méretre helyes árat. Mindig törekszem arra, hogy ha esetleg mégis eltérés lépne fel a legyártott termék súlya és a kiszámolt súly között, akkor az ne többletköltséggel, hanem inkább kedvezőbb végösszeggel járjon az Ön számára.

Előleget kell fizetnem az egyedi megrendeléshez?

Igen, az előre kikalkulált összeg felét kell fizetni.

Milyen módon fizethetek Önöknél?

Az üzletben lehetőség van bankkártyás és készpénzes fizetésre, céges megrendelőknek számlával.
Az online térben fizethet előre utalással vagy utánvéttel a csomag átvételekor (készpénz/bankkártya)

Milyen módokon vehetem át az elkészült ékszert?

Átvételre személyesen a STIM Ékszer üzletben (Pécsvárad, Kossuth L. u. 10.) lehetséges átvenni, vagy postai úton.

Állatbarát a STIM Ékszer üzlet?

Igen, szíven látom kis kedvenceiket is üzletemben 🙂

Akadálymentes a STIM Ékszer üzlet?

Igen, kerekesszékkel is jól megközelíthető.

Garanciák

Jár az ékszerhez Certificate?

Az ékszereink mellé adok egy STIM Certificate-et, amely igazolja termék paramétereit: anyag fajta és minőség, fémjel és cégjel, kövek típusa, formája, mérete, darab száma, színe.

Mi lesz a csomagban a megrendelt ékszeren kívül?

Ön a STIM Ékszer által készített ékszer mellé az alábbiakat is megkapja:
Anyagminőség garancia BySTIM
Felület garancia BySTIM
Kő foglalat garancia BySTIM

Méretgarancia BySTIM
Csere garancia BySTIM
Elegáns díszdoboz
Hivatalos Certifikáció az ékszerhez és külön a drágakövekhez
Ajándékutalvány, ha 50.000 Ft felett vásárol, amely 5% kedvezményre jogosítja fel a következő vásárláskor
A csomag tartalma a rendelés függvényében változhat!

Milyen garanciák járnak a STIM Ékszer által készített ékszerhez?

Anyagminőség garancia BySTIM:
Nagyon ritkán elő fordulhat, hogy az ékszeren anyaghibát fedezhetünk fel. Ilyenkor a STIM Ékszer vállalja, hogy újra készíti az ékszert.

Felület garancia BySTIM:
Az ékszerek használatuk során kopnak, karcolódnak, sérülhetnek.
Különleges szolgáltatásként, vállalom, hogy a nálam megvásárolt ékszereket évente egyszer, ingyen és bérmentve felfrissítem, újszerűvé varázsolom.

Kő foglalat garancia BySTIM:
A foglalt kövek nem esnek ki, hiszen a kövek helye szakszerűen van kialakítva, a rádolgozott anyag segítségével, pedig biztonságosan rögzítve vannak. Ezért azokra garanciát vállalok. A garancia igény nem érvényesíthető, ha az ékszert erőszakos külső behatás, deformáló erő (ütés, nyomás, horzsolás stb.) éri.
A garancia érvényesítésének feltétel, hogy évente hozza vissza a terméket, hogy megelőzhessük a kopásokból vagy egyéb külső behatásokból eredendő sérüléseket, melyek veszélyeztethetik a kövek stabilitását!

Méretgarancia BySTIM:
A STIM Ékszernél vásárolt gyűrűkön minden esetben díjmentesen végezzük el a méretre igazítást, csak, a tágítás esetén beépített plusz anyagot kell fizetni. Ez a Méretgarancia BySTIM csak a vásárlást követő 1 hónapban érvényes.

Csere garancia BySTIM:
Előfordulhat, hogy ha ajándékba vásárolja az ékszert, bármennyire is igyekszik, mégsem találja meg a legtökéletesebbet. Azt szokták mondani „ajándék lónak ne nézd a fogát”, de nálam ez nem így van! Ha nem megfelelő a forma, a dizájn, és sérülés és karc mentesen visszahozzák vagy küldik hozzám, akkor ugyan olyan árban van lehetőség másikat választani.

A garancia érvényesítésének feltétel, hogy ugyanolyan állapotban kell visszakerülnie az ékszernek, mint ahogyan átvette tőlem, valamint az ékszerhez kapott Certificate-re is szükség van.

Kinek és hogyan jár kedvezmény a STIM Ékszernél?

Ha 50.000 Ft felett vásárol a STIM Ékszertől, egy ajándék utalványt kap tőlem, amely 5% kedvezményre jogosítja fel a következő vásárláskor.

Karbantartás, ápolás

Hogyan tudok a legjobban vigyázni az ékszereimre?

Az arany, az ezüst mind puha fém, így a használat során is sérülhetnek, elég egy másik fém felületet (kilincset, evőeszközt egy gyűrű esetében) megfogni és már apró szinte láthatatlan karcok jelennek meg a felületen, majd minél több ilyen apró karc van egy ékszeren annál mattosabbnak tűnik. Így fordulhat elő, hogy egy eredetileg fényes felület mattá válik a használat során, a mattírozott felület mikrobarázdái pedig elsimulnak az apró ütések hatására. Az ilyen, normál használatból eredő változást, Felület garancia BySTIM-keretén belül, évente egyszer ingyen korrigálok.

A legnagyobb kárt a viselés során az ékszert ért behatások, rántások stb. okozzák. Ezekre, ha figyel az ember, kisebb- nagyobb sikerrel el lehet kerülni. A nagyobb probléma, akkor következik be, amikor nem tud odafigyelni, mert valamibe nagyon bele merül a figyelmével, vagy éppen alszik. Ezért javaslom, hogy az ékszereket, fizikai munkához, edzéshez, alváshoz ne viselje. Ön is szabadabban érzi magát, és az ékszer is meghálálja ezt az odafigyelést.

A vegyszerek is okozhatnak sérüléseket az ékszeren. Nem is gondolnánk, de még egy sampon is képes elszínezni az ékszert, a benne lévő kéntartalom miatt. Ezért jobb, ha nem viseli az ékszert tisztálkodás, bőrápolás, háztartási munkák során, mert az ilyenkor használatos szerek, kozmetikum, klór, akár a kipárolgással is, felületi károkat okozhat. Gyógyvizek látogatásakor se felejtse el levenni ékszerét!

Hogyan tarthatom tisztán az ékszereimet házilag?

Mindig érdemes a kifejezetten arany/ezüst tisztítására kifejlesztett szereket használni az otthoni tisztításra, és a szárazra törlés utána speciális kendővel fényesre törölni a felületet. Ha nincs mód ilyen, szerek használatára, akkor a zsíros lerakódásokat ablaktisztító folyadék segítségével eltávolíthatja. Ilyen esetben mindig végezzen egy kis felületen próbát, mivel minden márka összetétele más és más lehet, ezért győződjön meg, hogy biztos nem tartalmaz olyan adalékanyagot, ami több kárt okozna, mint hasznot. A művelet utána, mossa le az ékszert folyó vízzel, hogy minden vegyszermaradvány eltűnjön, nehogy esetleg allergiát váltson ki a viselés során. Majd tisztítás után egy puha anyaggal (pl. textilpelenka) törölje szárazra és fényesre az ékszert.

Évente egyszer minden ékszert érdemes szakemberhez vinni. Én ilyenkor a megfelelő speciális szerekkel, polírozással és ultrahangos tisztítóval távolítok el minden elszíneződést, szennyeződést.

A STIM Ékszernél vásárolt ékszereknél, ezt a Felület garancia BySTIM-keretén belül, évente egyszer ingyen elvégzem.

Back To Top