skip to Main Content
+36 72 671 333 stim@stim.hu Nyitvatartás: H-Sz, P: 9-16, Cs: zárva Szo: 9-12 óra 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

Tóka Ivett az általános iskola végéhez közeledve, egyáltalán nem tudta, hogy milyen irányba induljon el. Kézügyessége volt ugyan, de az addigi élete során megismert technikák, gyöngyfűzés, makramé, papírmasé stb. egyik sem ragadta magával. Így, nem indul az alkotói munka irányába, hanem az édesanyja példáját látva, kereskedelmi tanulmányokba kezdett.

Ez idő alatt, megálmodott néhány ékszert magának, amelyet édesapja segítségével, annak autószerelő műhelyében, egyszerű drótból és forrasztópákával meg is alkotott. Ez a munka nagyon maradandó élmény volt számára, nem is volt kérdés, az érettségi megszerzése után, jelentkezett a budapesti Práter utcai aranyműves-ötvös képzésre.

Tóka Ivett - STIM Ékszer

Itt, Kriston Lászlóné és Massányi Aurél kezei alatt elsajátította a szakma alapjait. Majd Koburger Zsolt vezetésével megismerkedett a zománcozott díszműtárgy készítéssel. A tanuló évek alatt lehetőség volt bemutatkozni versenyeken, egy ilyen alkalom volt „Az ifjú alkotók kiállítása” is, ahonnan elismeréssel távozhatott.

Az iskolák elvégzése után visszatért szülővárosába, és elhelyezkedett Nyékes Ilona műhelyében. Ahol tovább fejleszthette tudását, kreativitását. Rátermettségét számos munkakörben bizonyíthatta, az egyszerű javításoktól kezdve, a restaurálásig, az öntvény kidolgozásoktól az egyedi készítésig minden területen.

A műhelyasztalt kis időre felváltotta az iskolapad és a becsüs szék. Ezzel is mélyítve tudását az ékszerek világában.

Mikor első gyermekét várta, megálmodta saját vállalkozását, amit édesanyaként 2008-ban tudott létrehozni.

Munkájára jellemző a körültekintő, vigyázó figyelem és minőségi kivitelezés. Az általa készített ékszerekre az államilag előírt garancia időn túl is garanciát vállal.

HITVALLÁS - CÉLKITŰZÉS

Vállalkozásom indításakor 2008-ban, kitűztem egy célt, amelyet meg is fogalmaztam egy szlogen formájában. „STIM Ékszer…, hogy az ékszer több legyen, mint ékítő szer!”

Mit is jelent ez?

Azt, hogy szerintem egy ékszernek nem csak szépnek és csillogónak kell lennie, hanem kell tartalmazzon valami pluszt. Annak a személynek, akinek készül, közvetítenie kell valamit, amit ha ránéz, megérinti, azonnal eszébe juttat az ékszer. Lehet, hogy egy olyan formát, szimbólumot, vagy követ tartalmaz az ékszer, ami szeretettel, nyugalommal, békével tölti el a viselőjét. Nagyon sokfélék vagyunk, így ez minden ékszernél változik, van akit egy ősi szakrális forma tölt el békével, van akinek egy jól megválasztott különleges rezgésű valódi ásvány jelenti a megnyugvást. Ezeket a tényezőket nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Őseink nagyon is tisztában voltak ezzel, sok ékszeren a formák, az ékkövek nem véletlenül kerültek oda ahova, ahogy az épületeken megjelenő pl. rózsaablakok sem…

Persze, az elmúlt közel húsz év alatt, amióta elvégeztem az aranyműves- ötvös képzést, azóta számos olyan ékszer is kikerült a kezem alól, melynek nem volt kifejezetten többlet mondanivalója, ezek sokszor azzal nyertek extra tartalmat, hogy egy olyan alkalomra készültek (születésnap, névnap, ballagás, eljegyzés, esküvő…stb.) amely örökre emlékezetes maradt a használónak.

Ezeket az apró csodákat 2013-ig az otthonom udvarán lévő kis épületben alkottam, majd utána, hogy minden kedves ügyfél könnyebben elérjen, Pécsvárad főutcáján (Pécsvárad, Kossuth Lajos utca 10. alatt) lévő üzletben és az ott üzemelő műhelyben hozom létre.

STIM Ékszer Pécsvárad - üzlet

A STIM Ékszer üzletben, igyekszem minél szélesebb skálán kiszolgálni a hozzám betérőket, így az egyedi készítések mellett számos hazai- és külföldi műhelyek termékei is megtalálhatóak.

Ha Ön is szeretne egy különleges ékszert, vagy a készleten lévő széles termékpalettából válogatna, akkor keressen bátran!

Hamarosan elindul a Webáruház szekció is a honlapon, ott, ha az általam készített ékszerre vágyna, keresse a STIM-collection jelzéssel ellátott termékeket.

Back To Top