skip to Main Content
+36 72 671 333 stim@stim.hu Nyitvatartás: H-Sz, P: 9-16, Cs: zárva Szo: 9-12 óra 20 000 Ft felett ingyenes szállítás

Tervezés

Egy ékszer születése, mindig a tervezéssel kezdődik.

Ön fordulhat hozzám:

  • már kész elképzelésekkel, vagy van arra is lehetőség, hogy
  • együtt találjuk ki álmai ékszerét, illetve
  • rám is bízhatja a tervezést.

Mindhárom esetben, egy megközelítőleges ötlettel érdemes hozzám fordulni. Ha nincs ilyen akkor azt javaslom, hogy böngésszenek egy kicsit, az internet hatalmas hálózatán és ha látnak egy ékszeren egy olyan részletet, ami láttán megdobban a szívük, akkor azt mutassák meg nekem. Ezek az apró részeltek segítenek abban, hogy az elkészülő egyedi darab minél tökéletesebben kielégítse az elvárásokat. Ha ezek az ötletek megérkeznek hozzám, vagy digitálisan, vagy személyesen az üzletben, akkor megkezdődhet a munka. Én ilyenkor minden bele érző képességemet latba vetem, igyekszem ráhangolódni az igényekre. A kész elképeléseket is látnom kell magamban, hogy majd hogy fog kinézni a valóságban.

STIM Ékszer Pécsvárad - break

Itt térnék ki arra, hogy meglévő darabokat egy az egyben nem fogok másolni. Ha megtalálta a tökéletes ékszert valahol, és azt szeretné elkészíttetni velem minden változtatás nélkül, erre sajnos nincs lehetőség. Hiszen az valakinek a szellemi terméke, az már ki van találva, azt ott érdemes megvásárolni, ahol látta.

A tervezési munka, ha személyesen történik nálam az üzletben, érdemes rászánni minimum 1-1,5 órát. Ez az idő kitolódhat, ha egy karikagyűrű párról van szó. Mert olyankor két ember igényeinek kell majd megfelelnie az elkészülő ékszereknek, ez viszont sok megbeszélést, kompromisszumot jelent. Előfordulhat, hogy egy karikagyűrű pár tervezésekor, nem tudnak a jegyesek közös nevezőre jutni. Ezeknek a megoldásáról bővebben olvashat, majd egy blogbejegyzésemben.

Ha az online térben tudunk csak kommunikálni, akkor a ráfordított idő nőhet. Amennyiben rám bízza a tervezést. A kapott képek alapján, készítek akár több tervet, ebből választhatja ki az Önnek legjobban tetszőt.

Készítés

Amikor megszületett a végleges terv, előfordul, hogy mégsem 100%-ig biztos a megrendelő a döntésében. Ebben az esetben van lehetőség arra, hogy lemodellezem ezüstből vagy viaszból a tervet, hogy felpróbálható legyen, és még módosíthassunk a végleges elkészülése előtt.

Az ékszer készülhetnek aranyból, ezüstből. Van lehetőség hozott anyag beszámításra, de a hozott anyagból egy az egyben gyártástechnológiai okokból nem készülhet ékszer.

A nemesfémeket kiegészítve, kerülhetnek bele természetes, mesterséges vagy szintetikus, kövek. A köveken kívül más lehetőségek is választhatók díszítésként például fa, műanyag, bőr, kaucsuk.

Nagyon sok féle alkalomra készülhetnek ékszerek. Az elsők között jut talán mindenki eszébe az esküvőkhöz kapcsolódó jegy- és karikagyűrűk. Ezen kívül az esküvőkre lehetőség van a mennyasszonynak és a vőlegénynek esküvői ékszer szettet létrehozni. Ilyenkor a mennyasszony nyakéke, karlánca, fülbevalója összhangban lehet a vőlegény nyakkendőtűjével/csipeszével és mandzsettagombjával.

Sok más életeseményre is lehet ajándékozni ékszert. Születésnapra, névnapra, ballagásra, cégek megjutalmazhatják nyugdíjazott alkalmazottjaikat, elismerhetik a kiváló munkát céges logoval/címerrel ellátott ékszerrel.

STIM Ékszer Pécsvárad

Ajándékom az Ön számára

Egy ékszer megvásárlásakor ajándékba adok Önnek egy díszdobozt. Mely nem csak az átadáskor lehet hasznos, de később az ékszerek elszeparált tárolására is kiválóan alkalmasak. Így nem karcolhatják össze egymást az ömlesztett tárolás következtében a szeretett ékszerei.

Garanciák

A felületek a leggondoskodóbb tárolás ellenére is sérülhetnek. Az arany, az ezüst mind puha fém, így a használat során is sérülhetnek, elég egy másik fém felületet (kilincset, evőeszközt egy gyűrű esetében) megfogni és már apró szinte láthatatlan karcok jelennek meg a felületen, majd minél több ilyen apró karc van egy ékszeren annál mattosabbnak tűnik. Így fordulhat elő, hogy egy eredetileg fényes felület mattá válik a használat során, a mattírozott felület mikrobarázdái pedig elsimulnak az apró ütések hatására. Az ilyen, használatból eredő változást, garanciába évente egyszer ingyen korrigálok.

Az anyag minőségére is garanciát vállalok, ha anyag hiba jelentkezik azt cserével minden esetben orvoslom.

Az anyag összetételére is él a garancia, bármilyen finomságú aranyat vagy ezüstöt rendelt, akkor biztos lehet benne, hogy azt is kapja, de ezt a Magyar Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály is vizsgálja és ellátja a megfelelő állami fémjellel. Melyek rajzolatairól itt tájékozódhat: https://mkeh.gov.hu/nemesfemvizsgalat/hasznos/Femjelek_rajzolatai

STIM Ékszer Pécsvárad - gingko

Előfordulhat, hogy ha ajándékba vásárolja az ékszert, bármennyire is igyekszik, mégsem találja meg a legtökéletesebbet. Azt szokták mondani „ajándék lónak ne nézd a fogát”, de nálam ez nem így van! Ha nem megfelelő a forma, a dizájn, és sérülés és karc mentesen visszahozzák vagy küldik hozzám, akkor ugyan olyan árban van lehetőség másikat választani.

Szintén megeshet, hogy a választott ékszer nem megfelelő méretű, ezt ingyen, munkadíj mentesen méretre igazítom, ha az ékszer jellege ezt megengedi. Amennyiben ez nem lehetséges, ha szintén karc és sérülés mentes az ékszer, akkor cserélni tudom!

Az elkészült ékszert személyesen, vagy postai úton veheti át.
Az üzletben lehetőség van bankkártyás és készpénzes fizetésre, céges megrendelőknek számlával.
Az online térben fizethet előre utalással vagy utánvéttel a csomag átvételekor (készpénz/bankkártya)

A készítés folyamatairól, Instagram oldalamon rendszeresen osztok meg munkafolyamat fotókat, videókat. Érdemes követni!

Javítás

Meglévő ékszere javítását, felújítását. átalakítását, pótlásást is vállalja a STIM Ékszer! Mindez az ékszer jellegéhez alkalmazkodó technológiával valósul meg, így ékszere a szakszerű, igényes munkának köszönhetően ismét csillogó dísze lehet a megjelenésének!

Ezekről a műveletekről is tájékozódhat Instagram oldalamon. Kösvessen!

Kristálygyógyászat

Személyre szabott energetizáló kristály kiválasztásával készült egyedi ékszerek!
Energetikai tisztítás, meglévő kövei és ékszerei számára is!

Back To Top